torsdag 21 mars 2019

Hur mycket vatten går det åt när man borstar tänderna

Den största delen går åt till personlig hygien och toalettspolning och endast en liten. För att man skall kunna avgöra hur mycket vatten varje hushåll förbrukar och för en. Kallvatten är nästan gratis, men varmvatten drar en hel del energi och pengar. Dina vanor har stor påverkan på hur mycket vatten som går åt i ditt hushåll. Borstar du till exempel tänderna under rinnande vatten går det åt omkring liter.


Vattentillgången i Sverige är överlag god.

Men vi förbrukar mycket vatten , ibland utan att vi ens tänker på det. Dels är vatten är en naturresurs som vi bör hantera varsamt, dels går år stora energimängder för. Många borstar tänderna och låter kranen stå på under tiden.


Så hur mycket vatten går åt när man spolar? Låt inte kranen vara igång medan du rakar dig eller borstar tänderna. För varje minut som kranen står och rinner går det åt liter vatten. Vatten är en stor kostnad och här finns det mycket att tänka på som kan spara en rejäl. Fyll även diskmaskinen innan start, det går åt liter vatten för en disk.


Jag låter vattnet rinna medan jag borstar tänderna.

Hur kan man spara vatten ? Vattenåtgången vid handtvätt: Uppskatta hur mycket vatten det går åt vid. Exakt hur mycket el som kyl och frys drar beror på deras ålder och storlek. Stäng av kranen när du borstar tänderna. Cirka liter vatten per person går det åt varje dygn för personlig hygien. Låt inte vattnet rinna när du borstar tänderna , det sparar ett badkar vatten i veckan.


Här är tre tips på hur enkelt sparar vatten ! Vi borstar tänderna och diskar under rinnande vatten – utan att tänka på hur mycket vatten vi förbrukar. Diskar du under rinnande vatten i tre minuter går det åt liter vatten. Bilden visar hur mycket vatten som kan läcka ut genom olika stora hål. Enbart baserat på hur personen talar.


Datan är alltid så anonym det går och vi sparar så lite vi kan. För att fylla ett badkar går det åt 1liter vatten och duschar du i 3. En dag En månad Ett år För en dusch går det åt fyra gånger så lite vatten som . Vet du hur hur mycket vatten som går åt när du duschar? Det går åt stora mängder energi för att värma vattnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg