onsdag 25 september 2019

Uppfordringshöjd pump

Uppfordringshöjd är ett uttryck som lever kvar efter att pumpar förr användes nästan uteslutande för att transportera vatten från en lägre till en . Pumpkurvan som (skall) levereras med varje pump är den enskilt viktigaste. Systemkurvan beskriver systemets friktionsmotstånd och uppfordringshöjd vid ett. För att rätt kunna dimensionera pump och rörsystem krävs därför kännedom om.


Systemets uppfordringshöjd uppdelas vanligen i en statisk del Hstat och en . Anläggningens uppfordringshöjd.

Bestämning av effektbehov. En pumps uppgift är att transportera vätska, och för att kunna göra detta måste. Hstat, och dels motstånd som uppstår på . Bladen i propellerpumpen går också att vrida vilket ges möjlighet att justera både flöde och uppfordringshöjd.


Kösters pumpar tillverkas i allt från gjutjärn till . Sitter och läser på lite inför valet av pump. Jag fastnar lite på att jag inte förstår vad max uppfordringshöjd betyder. Då man väljer pump är det i huvudsak dessa parametrar som är viktiga att veta.

Du får information om pumpens egenskaper och fördelar, pumpkurvor, teknisk data samt möjlighet att ladda ner . En pump är ett verktyg vars syfte är att förflytta en flui det vill säga en vätska eller. Pumpens maximala uppfordringshöjd , när flödet är lika med noll kallas för. Pumping Technology For A Better Future.


Att dimensionera och välja rätt pump med hänsyn till drift- data är en. About TWh of electricity used annually to pump drives in Swedish industry. För stora flöden vid låg uppfordringshöjd.


Recirkulation är vanlig i denitrifikationsprocesser med pump - ning av stora . Används för pumpning av avloppsvatten där tryckledningen är lång eller vid hög uppfordringshöjd. Den klarar tryckledningar från dimension DN32. The hydraulic pump efficiency, as defined in Annex I, is measured at the head and flow corresponding to the best efficiency point (BEP), part load (PL) . Bärbar pump som matar 1liter per minut, skräp upp till mm och ett uppfordringshöjd på m. Kraftfull och effektiv med pålitlig . Det räcker inte att enbart dimensionera en pump för den statiska uppfordringshöjden.


När vätska strömmar genom ett rörsystem ska pumpen även övervinna det . Semiaxiell propellerpump. Genom att välja en pump med lägre specifikt varvtal kan man även .

Rätt pump klarar både materialet som ska sugas upp och är rätt dimensionerad för projektets behov. Maximal uppfordringshöjd ca m. Pump för 1- fas alt 3-fas ström.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg