måndag 4 juni 2018

Verkningsgrad pump

Förluster och verkningsgrad i pumpar består av hydrauliska och mekaniska förluster. En schematisk bild av effektflödet genom en pump visas i figur 3. Effektbehov och verkningsgrad i förträngningspumpar använder de för centrifugalpumpars effektbehov gällande ekvationerna, Ekvation 3. Pumpen: kapacitet, tryck, NPSHerf, effektbehov, och verkningsgrad. En pumps uppgift är att transportera vätska och för att kunna göra detta måste den kunna .

Q), effekt (P), verkningsgrad (η) och NPSHre. För att välja pump är följande data nödvändiga: Flöde Q. Separera decimal med punkt. Pumpens totala verkningsgrad antas vara 75. Pumpen har installerats på ett sådant sätt att . En pump har vid prov givit NPSH-kurva enligt figur.


Sidan av systemet som ligger efter pumpen.

Pumping Technology For A Better Future. Att dimensionera och välja rätt pump med hänsyn till drift- data är en. Fördelar: Hög verkningsgrad. Ju större pump desto viktigare är det att en bra verkningsgrad erhålls. Jämför olika pumpar som klarar driftpunkten för att välja den som har bäst verkningsgrad.


För en ideal pump respektive motor har vi följande samband mellan flöde och. VERKNINGSGRAD Ingen pump eller motor är . The pumps measurement in the property is done with Grundfos equip- ment. För en underdimensionerad pump ser vi en låg verkningsgrad på grund av att. Det unika skruvcentrigfugalhjulet med upp till verkningsgrad och stort . Vid val av pump är det viktigt att välja en pump med bra verkningsgrad och som även kan kopplas upp mot fastighetens styr- och övervakningssystem. Reducerad verkningsgrad och höga drift- och underhållskostnader behöver inte vara något problem vid pumpning av avloppsvatten.


Flygts pumpserie N har en . Varför borde min pump ha underhållsvärme? System för hydraulisk effektöverföring.

Ingående effekt vid pump , utgående effekt vid motor. Verkningsgrad betecknas med η .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg