onsdag 25 juli 2018

Porslinsfärg ugn

Det du har målat ska först torka i timmar och därefter härdas i vanlig ugn. DEKA-Select Täckande porslinsfärg för bränning i egen ugn. Bara en pensel, din bakugn och idéer.


Porslin - odekorerat, gärna vitt. Pensel (om du inte använder porslinspennor).

Se till att porslinet du ska . Härdas i ugn vid 1grader i min. Ska det tåla att tvättas och diskas behöver glasfärgen härda i ugnen och då används en speciell porslinsfärg , som till exempel den här. Efter färgen torkat brännes den i ugn på 1grader i minuter. Men kan man ha all form av porslin i ugnen när man bränner fast färgen?


Panduros glas- och porslinsfärger fungerar likadant. Det är alltså inte fråga om äkta porslinsfärger som man bränner i het ugn utan hobbygrejs som man bara ska värma upp i köksugnen. Ställ glasen i kall ugn och värm till angiven temperatur enligt .

Vattenbaserad färg till porslin. Glas och porslinsfärg , 6xml, mixade färger. Måla sedan muggen med porslinsfärg enligt anvisningarna. Täckande eller transparent vattenlöslig porslinsfärg för målning på glas,.


I detta paket ingår olika färger för porslin och glas. Jag har köpt porslinsfärg hos er, märket Enamel, 8-pack. På instruktionerna står det att färgen på föremålet ska torka en timme sedan ställas in i kall ugn.


Jag har själv kollat på porslinsfärg och har då hittat A-color som inte behöver ugn , men kan stärkas i ugn , men den verkar inte tåla så mycket då . Om målade föremål skall tåla maskindisk måste dessa härdas i vanlig ugn , 150°C, i 30 . Dekorera porslin, keramik och terrakotta. Värmefixera färdiga arbeten i ugn för att de ska tåla maskindisk. Varje burk innehåller ml färgMåla med glas- och porslinsfärg :1. Sätt ugnen på 1grader och låt den förvärma i minst minuter.


Placera i kall ugn och fixera i . Färgen finns täckande (opak) eller transparent, samt frostad och glitter. Vill du att föremålen ska klara maskindisk så låt färgen torka dygn, härda sedan i ugn.

Hur funkar porslinsfärg , bränner man den i vanlig ugn ? Kan härdas i ugn vid 1grader och tål därefter mild disk. Härda de lackade ljusglasen i ugnen i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg