onsdag 29 april 2015

Hur mycket vatten går det åt när man badar

Den största delen går åt till personlig hygien och toalettspolning och endast en liten del till dryck och mat. För att man skall kunna avgöra hur mycket vatten varje hushåll förbrukar och för en korrekt. Duscha istället för att bada i badkar.


Kallvatten är nästan gratis, men varmvatten drar en hel del energi och pengar. Dina vanor har stor påverkan på hur mycket vatten som går åt i ditt hushåll. Men genom att bada badkar mer sällan, byta duschmunstycke och inte låta kranen rinna i onödan kan du spara.

Så hur mycket vatten går åt när man spolar? Att bada är skönt ibland men om man jämför med en lite kortare dusch är. På så vis går det att spara ganska många procent på kostnaden,.


Fyller man upp ett normalstort badkar med vatten blir det ungefär 1liter vatten. Att det kostar mer för vattnet än vad det kostar att värma upp det känns konstigt. Du får ta en hink och mäta hur många liter per minut du använder.


Snabbdusch är billigare, men tonårsdusch kostar mycket mer än att bada. Räcker 1liter varmvattenberedare till badkar?

Hur mycket vatten i badkaret? Vad kostar en kubik graders varmvatten? Har du någonsin funderat på hur mycket vatten , som du och din familj. Eller när jag läser i tidningen eller på nätet att det går åt enorma mängder vatten. Fyll även diskmaskinen innan start, det går åt liter vatten för en disk.


SVT har gjort ett räkneexempel på hur en extra minut i duschen på. Badrum › Dusch › Snåldusch eller lyxbad? För att fylla ett badkar på 1liter med varmvatten, förbrukar man cirka kWh.


Frågan är nu: hur mycket vatten går det åt ? Det beror också på om ni ska bada eller en åt gången. Att bada badkar är en skön lyx som jag brukar unna mig ibland. Men för Eva och Conny blev det ingen vinstaffär, redan i december. Eftersom de tycker att det låter otroligt att de skulle göra åt med så mycket vatten har de pratat. Mötet mellan de båda var lanserat som ett väckelsemöte.


När du duschar sparar du vatten genom att duscha kortare ti men du sparar också på den energi som går åt för att värma upp vattnet. Det är värmebölja och det gör att det går åt ovanligt mycket vatten just nu. Nedan följer tips på hur du kan spara vatten.

Fyll bara poolen en gång, håller du vattnet rent med hjälp av en reningspump och klor kan du bada i samma vatten länge. Varje person gör i snitt av med 1liter vatten per dag. Det är ju mycket trevligare att dela på en åkgräsklippare än att konka omkring på var. Mellan och procent av den totala energiförbrukningen i en villa i Sverige går åt till att värma upp vattnet. Diskar du under rinnande vatten i tre minuter går det åt liter vatten.


Undvik att bada i badkar. Bilden visar hur mycket vatten som kan läcka ut genom olika stora hål. Ungefär hälften av allt vatten som vi förbrukar är varmvatten. Det går åt stora mängder energi för att värma vattnet. En vattenspridare gör av med 1liter vatten på minuter.


För varje minut som kranen står och rinner går det åt liter vatten. Ett fyllt badkar motsvarar 1liter . Det är varmt och mer vatten går åt , men för att det ska räcka hela. Hur ser ert parti på situationen inom äldreomsorgen i Malmö?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg