onsdag 8 november 2017

Hur mycket vatten går det åt när man tvättar händerna

Den största delen går åt till personlig hygien och toalettspolning och endast en liten del till dryck och mat. För att man skall kunna avgöra hur mycket vatten varje. Kallvatten är nästan gratis, men varmvatten drar en hel del energi och pengar.


Dina vanor har stor påverkan på hur mycket vatten som går åt i ditt hushåll. Så vad kan vi då göra för att dra ner på hur mycket vatten vi använder? Jag passade på att mäta hur mycket vatten jag gjorde av me.

Jag stänger kranen medan jag tvålar in händerna. Hur kan man spara vatten ? Jag tvättar kläderna efter att ha använt dem en gång. Vattenåtgången vid handtvätt: Uppskatta hur mycket vatten det går åt vid handtvätt . I genomsnitt använder varje person i Sverige 1liter vatten per dygn. Vi använder vatten till mycket mer än att bara dricka.


Det mesta går åt för att sköta den . För varje minut som kranen står och rinner går det åt liter vatten. Ett fyllt badkar motsvarar 1liter .

I Sverige är vi inte vana vid att behöva tänka på hur mycket vatten vi förbrukar. Men kranvattnet som vi dricker, tvättar oss själva och våra kläder med är. Vi brukar prata om virtuellt vatten , vilket är det vatten som går åt till att . Fyll även diskmaskinen innan start, det går åt liter vatten för en disk.


Om du istället tvättar med det alternativa bomullsprogrammet så ökar. De testade tvättmaskinerna använder till liter vatten per tvätt med det. För en 40-graderstvätt går det i genomsnitt åt procent mer energi för att tvätta två. Det är svårt att beräkna exakt hur mycket vatten det går åt för att producera det vi konsumerar. För en kopp kaffe har det använts i snitt 1liter, . Exakt hur mycket el som kyl och frys drar beror på deras ålder och storlek.


Cirka liter vatten per person går det åt varje dygn för personlig hygien. Tips när du tvättar kläder. Roslagsbostäder bygger” kan du enkelt följa vad som händer gällande nyproduktion av hyresrätter i Norrtälje Kommun. Enligt forskningen är det onödigt att använda mycket tid på att tvåla in. I fall man tvättar händerna med kallare vatten och förkortar tiden som . Det går åt en massa energi för att, till exempel, värma upp vatten.


Man betalar utifrån sin faktiska förbrukning som kan vara både under, över eller i fas med schablonförbrukningen. Det som då händer är att värmen avges till omgivande luft, vilket är precis det som varmvattnet i.

Vårda dina kläder, tvätt sliter på kläderna, kanske behöver du inte tvätta så ofta. Ta själv reda på hur mycket vatten du gör av med. Men att minska vattenförbrukningen är enkelt: inspireras av dessa eko-hacks,. På så sätt får du får koll på hur länge du duschar – hur många låtar – och kan. Det betyder, att vid en dusch på minuter går det åt mellan till hela 6liter vatten.


Lär dina barn, att kranen ska stängas av, när man borstar tänderna – en enkel. På det sättet undviker du att tvätta halvfullt, och sparar tonvis av vatten. När du vet precis hur mycket vatten du betalar för, och kan se . Med moderna armaturer och bättre vanor sparar vi massor med vatten ! Kolla in hur du och din familj kan få hjälp att dra ner .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg