onsdag 2 maj 2018

Gamla gjutjärnsventiler

Gjutjärnsventiler och ventiler i mässing finner du hos Sekelskifte. Välkommen in till vårt stora sortiment av ventiler till gamla hus! Ventiler och ventilgaller i gjutjärn. Galler, gjutjärnsventiler , rosettventiler med stos för att ventilera hus.


Passande för både gamla och nya hus.

Hittar du inte det du söker bland våra nytillverkade produkter, som finns här på hemsidan, så ta dig till Nackabutiken där det finns massor av gamla , nyblästrade. Glöm inte att köpa till ett ventilgaller att sätta på . Svartlackerad gjutjärnsventil med kvadratisk stos. Utvändigt 170x1mm, stos 144x1mm. Sista bilden visar utvecklingen av grund och stomme grovt uppmurad. Hålen längst ner är för gamla gjutjärnsventiler mvh plexi.


Så snickarna tog bort de gamla fyrkantiga gjutjärnsventilerna och satte nytt rör i väggen, reglade och isolerade. När vi sen kom på att vi kan ju .

Aleptvålen den mytomspunna. Jag stod en stund i fredags kväll och befriade gamla kulvertrör i stål från isolering. Flera hundra kilo (c:a) 4rör och gamla gjutjärnsventiler.


På vår rekommendation renoverades gamla gjutjärnsventiler i stället för att ersättas med nya plåtventiler. Renoverade ventiler återmonterades med bruksfall. Anledningen var en gjutjärnsventil i botten på den nya reservoaren som brast . Det är detaljerna som gör det, skillnaden mellan dagens moderna byggande och gamla tiders! Man kan också hitta detaljer som tidigare renoveringar dolt.


Mellan fönstren små gjutjärnsventiler. Badrummets trädetaljer är i oljad ek med värmande . Extra påkostade eluttag, gammaldags gjutjärnsventiler och dörrarnas mässingstrycken. Trädgårdsbodens gamla enkupiga takpannor med en patina som nya . I badrummet täcker gamla dörrar en stereoanläggning från Bang. Att renovera gamla hus brukar bjuda på en hel del överraskningar.


De gamla gjutjärnsventilerna lämnades omålade. Här hittar du produkter av gjutjärn . Mycket annorlunda gamla muggar med olika nakna kvinnor.

Muggarnna är i utmärkt skick. De timrade ytterväggarna har. Befintlig kyrkkamin och . Moderna ventilationskanaler ligger på 100mm i diameter och de gamla snygga gjutjärnsventilerna jag hittat är anpassade för 110mm.


Den kombinerar gamla godbitar så som synliga bjälkar, murstock i tegel och gjutjärnsventiler med moderna godbitar så som isolering, värmepump och . Med en genomtänkt renovering har charmen i den gamla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg