torsdag 18 april 2019

Toalettstol avlopp i vägg

Det är vanligast att WC-stolen står på golvet och att avloppet går ut genom rör i golvet. Men avloppsröret kan också gå genom väggen och då ska man ha en . Avlopp för långt från vägg - hjälp! En enkel och modern toalettstol med heltäckande spolcistern för enklare . Avstånd från vägg till befintligt avloppsrör bör minst vara mm.


Mått från färdigt golv till överkant WC- avlopp bör inte understiga mm.

Avståndet mellan vägg och avloppsrör är också avgörande för vilken. Hur nära väggen kan avloppet vara om man skall ha ett dolt vattenlås på sin WC-stol? En vägghängd toalettstol kan ge ett mer stilrent och modernt intryck i badrummet. Har du avloppet i väggen , styr detta ditt val av ny toalettstol.


Du bör även undersöka rördragningen till den gamla toaletten. Se efter om du kan ansluta den nya . Smarta designlösningar gör att toaletten kan monteras nära väggen och själva . Men en toalett eller WC kan även vara olika bra till personligt behov och utseendet.

Det finns också ett lås för avlopp som går ut i väggen. PER:s och GVK:s branschregler för tätskikt för vägg och golv. Vid rörgenomföring i vägg får mått mellan rör och intilliggande väggs eller . Vi har också flera olika lösningar när det gäller anslutning till avloppet. Med den slipper du göra extra förstärk- ningar i väggen , och får ett snyggt, enkelt och stabilt montage. Med det vägganslutna avloppet blir nästan allt rörmokeri . Monteras på fixturen på väggen eller ovanför den vägghängda toaletten.


När en toalett har blivit gammal, börjat läcka eller spruckit kan åldern vara en. Mindre risk för vattenskador, då genomförning av avlopp sitter i vägg och inte i . Wc-stolar som står på golvet,dvs med S-vattenlås, dolt vattenlås och universalvattenlås bör monteras så att cisternens baksida inte kommer för nära väggen. Behöver man en ny toalettstol kan man lätt montera den själv – här visar rörmokaren hur man gör. Först ska den gamla toaletten lossas från golvet, avloppet och vattentillförseln.


Toaletten ska sitta parallellt med väggen. Väljer du en vägghängd toalett , placeras vattenledningar, avlopp och cistern bakom väggen vilket gör att WC-stolen kan göras mer slimmad . Minst centimetern från toalettens ”mittlinje” till vägg eller annat hinder på. Har du fönster i badrummet bör du se till att toalett , dusch och badkar är så avskiljt . Avstånd mellan rör och mellan rör och vägg ska göra det möjligt att ansluta tätskikt eller plastmatta med de metoder som leverantören anger i . Bredden på en toalett är ofta densamma, men avståndet från vägg och ut till.

Kompakta toaletter levereras nästan alltid i modeller med P-lås där avloppet. Eftersom wc med dolt avlopp i väggen fortfarande är relativt nytt i Sverige, bör du förvissa dig om att den installatör du anlitar har tillräcklig . I vår kategori för vägghängda . Ido WC-stol Seven D Mod 1 vägg. Här har vi samlat alla våra P-lås Bakåt från kända och klassiska VVS-tillverkare. Välkommen in till en riktig VVS-leverantör! Med toalett , talspråkligt toa, avses vanligen ett rum för en klosett, oftast en.


Burlington toalett med dolt avlopp , smal cistern och mjukstängande toalettsits. OBS: Kräver specialavsättning - avstånd mellan vägg och golvavlopp ska vara .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg