måndag 22 juli 2019

Stenkista lagligt

Vad behöver du tänka på när du ska bygga en stenkista för dränerings- och dagvatten. Vi har samlat våra frågor från våra besökare så du kan . Min infiltration dog ihjäl för ett tag sedan och efter kontakt med kommunen fick jag veta att min stenkista inte är laglig längre. Husköp på falska grunder- ej kommunalt avlopp som var sagt.


Noll koll på avlopp, hjälp?

Korttidslösning på igensatt stenkista (BDT-avlopp)? Domstolen fann att en stenkista inte kan anses uppfylla dagens krav på rening och omhändertagande av avloppsvatten. Någon sa till mig att om man drar nya rör i de gamla befintliga rören är det lagligt att dra till en stenkista om de gamla rören går dit. Bortledning av takvatten från grunden nödvändig? Grannen har avlopp och dränering på vår tomt UTAN servitut.


Grävde ner urin i marken när tunnan var överfull – HBwebben. Pekka Hanski till henne meddelat att det hela är fullt lagligt. I år 20kommer samtliga kommuner inventera fritidsbostäder och permanentboenden.

Stenkista är en gammal avloppsmetod som inte är. En bra och högaktuell tråd då jag fått mitt år gamla avlopp utdömt (avlopp med enkammarbrunn och stenkista är inte godkänt). Men trots att det idag krävs betydligt mer avancerade reningssystem, är systemet fortfarande vanligt.


En stenkista renar inte avloppsvattnet. Bygga liten stuga i skogen egen brunn avlopp inga anslutningar. WC: köra skiten genom malpump och skicka ut i stenkista. Där ställer han frågan om det ens är lagligt att låta dagvattnet rinna ut i Östersjön. Om avloppsvattnet leds till stenkista eller grusfilter.


Bad-, disk- och tvättvatten måste också renas. När vatten finns indraget i huset, men rening . Men det fanns inget som tydde på lagligt där, bytte fönster osv. Bär man in vatten till disk o annat, räcker det med en stenkista. Tänkte då mest för din egen skull om du får skit för det i efterhand iom nya Byggreglerna. Det är inte lagligt att endast ha slamavskiljare, stenkista eller sjunkbrunn och sedan släppa ut av- loppsvatten i dike eller vattendrag.


Utedasset är fortfarande lagligt , vårt finns kvar, luktar inget och medför inga som helst besvär. Jag vet inte ens om det är lagligt att ha stenkistor som enda avlopp men det ska .

Om en stenkista anläggs för att ta hand om regnvatten beräknas storleken på stenkistan. Tänk på att inte lägga en stenkista för djupt då den oftast är full om det .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg