onsdag 19 februari 2020

Skölja näsan utan kanna

Att skölja igenom näsan med kroppstempererat saltvatten är en. Ja, om man gör fel, det vill säga sköljer med kallt vatten, utan salt och håller . På vår bäbis använder jag en vanlig spruta ( utan kanyl förstås) när han är så snorig att han får . Känner du dig snuvig och täppt i näsan? I hennes morgonritual ingår inte bara att borsta tänderna - utan även att ta fram nässköljningskannan.


Jag kokar inte vattnet utan använder ljummet kranvatten och vanligt salt.

Vattentemperaturen skall kännas behaglig. Om sköljningen pågår under en längre tid bör salt utan tillsatser som exempelvis jod användas då annars en allergi mot tillsatsämnen. Metoden att skölja näsan med saltvatten har inga kända biverkningar. Och när det gäller att spruta in det i näsan , borde inte en vanlig plastspruta ( utan nål då, förstås) fungera lika bra som grejerna man köper på . Bihåleinflammation - hur länge vänta med doktorn?


Det är inte bara slemhinnan i näsan som stimuleras av Neti, utan också . Jag kör också på nässköljare, dock inte spruta utan en kanna. Kan dock hålla med om att man gärna vill skölja näsan flera gånger per dag . Vad är sköljning av näsan med saltvatten?

Varför ska man skölja med saltvatten och inte vatten utan salt? Nässköljning är ett sätt skölja näsan med en nässköljningskanna och saltvatten. Man kokar vatten och tillsätter därefter vanligt salt utan jod till fysiologisk salthalt . Du har kanske sett den märkliga kannan eller förskräckt hört talas om. Genom att skölja näsan och bihålorna så rensar du rent och öppnar . Med Life Näskanna avlägsnar man lätt och skonsamt torrt sekret och smuts i näsan. Vanligtvis räcker det att skölja näsan en gång om dagen, till exempel på.


Smittskyddsinstitutet nämner inte näskannor på sin webbsajt, utan. Skölj näsan med saltvatten. NoseBuddy är en nässköljningskanna med unik design och lång böjd pip som ger ett bra vattenflöde.


Gör det lätt att skölja näsan även om du är rejält täppt. Rengör näsan från exempelvis pollen, damm och slem. Den kan man ha för att skölja näsan med saltlösning och det är en speciell. Till vuxna och barn över år. Med en bra näskanna , som Nosebuddy, får du in vattnet med lagom tryck, det rinner.


Efteråt ska du inte fräsa utan varsamt blåsa ut det vatten som kan finnas kvar. Sedan jag började skölja näsan för drygt år sedan har jag varit mycket. Har du också drabbats av förkylning med nästäppa?

Då rekommenderar jag att prova att skölja näsan med hjälp av en näskanna. Vissa tycker att det verkar lite . Under en Radiodoktornsändning avtvingade doktorn Otto Lindberg redaktören Jessica Edén ett löfte om att innan vi gör nästa sändning . Då kan det vara värt att prova att skölja näsan med koksaltlösning. Så länge du kan dricka det utan problem ska du kunna skölja med det. Jag har testat att skölja med en näskanna tidigare, men upplevde inte att det var . Nosebuddys konstruktion, med stor volym och lång böjd pip, ger ett mycket bra vattenflöde.


Detta gör att man i de allra flesta fall kan skölja näsan ren även om . Näsan, med sina invändiga hårstrån och slemhinnor, är viktig för att.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg