torsdag 9 januari 2020

Vad händer om man inte duschar på länge

En del duschar varje dag och andra några gånger i veckan. Men vad händer om du inte duschar på 3dagar? Vad händer om man inte duschar på flera år? Ingenting alls, enligt professor Agnes Wold.


Floran är fortfarande inte helt utforska men vi vet att den är livsviktig.

LÄS OCKSÅ: saker som händer med kroppen om du duschar för ofta . Man kanske inte tycker sig ha blivit svettig, eller så kanske omklädningsrummet är ofräscht. Dessvärre är det inte en så bra idé att strunta i att duscha trots att man inte blivit svettig. Vad gör man om man inte kan duscha ? Det finns en rad äckliga saker som händer med ens kropp om man struntar i att.


Du kan inte styra över de dåliga bakterierna om du inte duschar. Att ha på sig fuktiga, saltsvettiga kläder tätt mod huden en lång tid efter din .

Men – det är inte alltid en daglig dusch är det bästa. Om man duschar för ofta, för hett eller för länge riskerar man att torka ut huden. Dessa råds att inte duscha längre än minuter för att undvika att besvären förvärras, och helst bara varannan dag. Eller klarar kroppen av att vara skitig riktigt lång tid?


Yes, kroppen kliar som fan när man inte har duschat på flera dagar, man liksom känner . Ni vet den där känslan man själv kan få när man inte duschat på 2-dagar? Då tog han ett beslut att aldrig mer ta ett bad eller duscha. Läste till min förvåning att det finns folk som inte duschar varje dag.


Ni som tillhör denna kategori, tvättar ni inte underlivet och rumpan varje dag heller. Så om man inte duschar varje dag. Jag har svårt att förstå hur man inte hinner när man är 2? Har själv en virvelvind på 1år hemma och man , men jag hinner duscha ,raka benen . Om man tittar på Sverige så duschar av alla svenskar minst en gång varje.


Dermatologen Joshua Zeichner menar att vi inte behöver duscha så mycket . Hur ska mat, material, el.

Duscha inte så ofta och länge. Så här är det: Jag älskar att duscha. Länge och ofta och varmt. Det är inte helt ovanligt att duscha varje dag. Men visst tvättar man händer och ansikte samt håller sig ren där nere men utöver det, vad är vitsen?


Får konstiga utslag om man inte duschar. Ett halvår utan att tvätta sig känns lite väl länge , men onekligen finns det en . Det är absolut inte bra att sluta duscha helt, men experterna anser också att många. Ta reda på vad som händer med din kropp om du slutar duscha i klippet . Att duscha efter ett konditionspass kommer jag inte ifrån då salter o dyl har en. Ja, tvål behövs för att lösa upp smutsen på dina händer där bakterier och virus trivs. Och jag fann tanken på att torka mig med handen inte så lite äcklig.


Kvar blir ett argument: Om man inte duschar varje dag luktar man ju svett. Vad skulle Lubbe Nordström ha tyckt? Men måste man duscha minst en gång om dagen?


Jag kan inte minnas att jag har stött på ett enda fall där dålig. Folk med torr hud bör dessutom tvåla in sig med urskillning, det vill säga begränsa sig till områdena under armarna, underlivet, ansikte och händer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg