tisdag 12 januari 2016

Kollektorslang längd

Köper du värstingmodellen med en halv kilometer kollektorslang över hela tomten kommer du. Hur lång är den optimala längden på min kollektorslang ? Jag har en liten undran när det kommer till längden på kollektorslang. Vi skall lägga i sjövärme, och har fått olika offerter från olika.


Längd på kollektorslang ? Jag ska ta bort endel träd och göra iordning trädgården och tänkte då passa på att gräva ner slang för jordvärme.

Dimensionering ytjordvärme, liten pump? Förläggning av kollektorslang tips ? Kollektorslang (jordvärmeslang). Nu blir det jordvärme till huset.


Det betyder att jordvärmepumpen har rätt kapacitet för ditt hem, att kollektorslangen ligger tillräckligt djupt och är så pass lång som den behöver vara för att täcka . Om anläggningen är underdimensionerad i form av bristfällig längd på kollektorslangen , kan detta innebära att marken runt slangen har en lägre temperatur. Ett jordvärmesystem består av en kollektorslang som grävts ner i marken. En jordvärmeanläggning bör placeras så långt från fastighetsgräns som möjligt.

Vid nedgrävning av kollektorslang till jordvärme måste man ta hänsyn till . Annat ange vad ……… …………………. Om en ytvattenvärmepumpanläggning ska installeras gäller . Tillsatser i köldbärarvätska i kollektorslang. Dels arbetskostnad för att gräva och lägga kollektorslang samt installera . Skillnaden är att en lång kollektorslang grävs ner på bara en och en halv. Slangens längd kräver att du har en stor tomtyta för att få plats. Jordvärme tar värme från jorden genom en nergrävd kollektor (slang ). Uppskattningsvis sparar ett aktivt borrhål på 1meter omkring kubikmeter olja . Inom den egna fastigheten.


Beskriv hur kollektorslangen förankras i sjöns botten. Typ av plastmaterial i kollektorslangen. Ska kollektorns läge markeras. Vid sjövärme sänks en kollektorslang ned i en sjö, havet eller annan typ av vattendrag. Vatten utgör en utmärkt värmekälla och sjövärmepumpen kan sänka dina . Max längd per slinga för kollektorn bör ej överstiga.


Skyddsrörets material och täthet. Ytvattnet har förhindrats att tränga in i borrhålet □ Ja □ Nej.

Som bilaga utredning hur . Den cirkulerande vätskan i slangen värms .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg