fredag 8 september 2017

Hur fungerar avlopp

Avlopp och vatten, så fungerar det. Den blå ledningen visar hur tappvattnet når ditt hus. Alla avlopp i en byggnad har så kallade vattenlås. I dagligt tal kan avlopp även ha betydelsen avloppsvatten.


Ett fungerande avloppssystem är grundläggande för vår hälsa och miljö. Det har till uppgift att leda bort och rena avloppsvatten på ett effektivt, .

Allt vatten som vi använder i Trollhättan kommer från en och samma källa, Göta Älv. Råvattnet hämtas uppströms nära Stallbackabron. Du kan själv vara med och påverka hur bra den här. Hur reningsverket fungerar. Bilden beskriver hur ett traditionellt reningsverk kan se ut, med mekanisk-, biologisk- och kemisk rening.


Mindre reningsverk har ofta inte lika många reningssteg. Om hur du söker tillstånd för enskilt avlopp och hur du sköter om din avloppsanläggning. Ett enskilt avlopp är en avloppsanläggning som inte är ansluten till det.


Hela miljoner liter avloppsvatten i timmen strömmar det in till Kungsängsverket i Västerås.

Vattnet kommer in via två kulvertar under . Stadens Hjältar - EpLuftballongen - Duration: 14:01. En animerad film om vattnets betydelse och om hur det här med vatten och avlopp funkar. Finns det någon som är bra på sånt här och kan ge mig ett svar på hur avlopp fungerar , dvs.


När man har dragit ner det i avloppet hur tar det sig till reningsverket? Det är ju inte en strid ström med vatten och det är inte alltid nerförsbacke . Följ med på en resa längs vattnets väg genom Stockholm och lär dig hur ett så självklart livsmedel som vatten kommer till din kran och sedan försvinner lika . Eva Funck undersöker hur saker och ting fungerar. I den populära serien finns avsnitt, ca minuter vardera. Genom att vi alla tar ansvar för vad som spolas ner i avloppet bidrar vi till.


För att samhället ska fungera och vi ska hålla oss friska är det viktigt att vårt avlopp. Webbplatsen använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Slam bildas vid all rening av avloppsvatten. Beroende på typ av avlopp indelas avloppsvattnet.


Här kan du läsa hur du ansluter din fastighet till kommunalt vatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg