torsdag 4 oktober 2018

Hur mycket vatten förbrukar en person per dag

På många andra platser på jorden får man nöja sig med endast liter vatten per person och dag. Ta själv reda på hur mycket vatten du gör av med. I genomsnitt använder varje person i Sverige 1liter vatten per dygn.


Vi använder vatten till mycket mer än att bara dricka. Det mesta går åt för att sköta den .

Hur mycket vatten per dag förbrukar vi i Sverige? För att man skall kunna avgöra hur mycket vatten varje hushåll förbrukar och för en korrekt debitering måste vattnet mätas och för detta används vattenmätaren. För skojs skull har vi registrerat vår vattenförbrukning hemma sedan.


Vet du hur mycket vatten ni använder per person hemma? En normal dusch förbrukar i snitt liter vatten per minut om man drar. Mörbylånga faktiskt duschar varje dag.


Dina vanor har stor påverkan på hur mycket vatten som går åt i ditt hushåll.

Tar det sekunder eller mer har du en snålspolande dusch som förbrukar liter per minut. Vi kör diskmaskinen varannan dag och tvättmaskinen en gång om dagen. Om ni inte förbrukar bedrövligt mycket i duschen, eller med annat. Virtuellt vatten ” är ett sätt att visa att vi konsumerar mycket mer vatten än det vi dricker och använder i hushållet.


Hur många kubikmeter gör man av med på ett år på ett ungefär? Har aldrig kollat hur mycket vatten vi gör av med men mycket är det. Genom de varor vi köper förbrukar vi också vatten – nog så viktigt att hålla.


En person behöver till exempel ungefär liter vatten per dag för att klara. Man räknar med att varje person i ett hushåll förbrukar cirka m³ varje år. Vad spelar det egentligen för roll hur mycket vatten man gör av med?


Den här artikeln handlar inte om hur mycket vatten du bör dricka. All vår ekonomibevakning för en krona första månaden. I Finland finns det mycket vatten och i normala fall behöver vi inte fundera dess mer på.


Finländarna använder i genomsnitt 1liter vatten per person och dag. Enskilda vattenuttag per vattendistrikt fördelade efter typ av vatten. Konstgjord infiltration betyder att man låter ytvatten infiltrera, till exempel genom.

Observera att kartan ger en mycket grov bild av fördelningen av hushållens en-. Det är mycket i relation till befolkningen, men tillgången är också god. I stora delar av världen är vatten en bristvara, och behoven bara växer.


Den genomsnittliga förbrukningen av sötvatten per person i världen ligger på knappt 500. Vattenanvändningen har minskat. I Sverige använder varje person ungefär 1liter vatten per dygn.


Hur produceras dricksvatten?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg