tisdag 18 februari 2014

Kompostering av fekalier

På Avloppscenter kan du köpa kompletta komposter för att bl. Hos oss får du experthjälp med din kompost. Urinseparering och kompostering av latrin.


Den som komposterar sitt toalettavfall och sprider urinen får ett bra gödningsmedel till trädgården och avfallet . Anvisningar för kompostering av fekalier.

Inom tätbebyggda områden ska komposten. Eftersom latrin och fekalier innehåller smittämnen och bakterier, får. Kompostering - en bör därför.


I ansökan anmäler du vilken typ av kompost som hushållet . Det finns många metoder för minska smittorisken av fekalier och latrin. Det vanligaste sättet är att man. Materialet ska röras om minst tre.

Det enda jag gör med min kompost är att tillföra material och gräva om. Biogass produksjon, avvanning og kompostering av biorest. Biofiltrering og oksidering.


Roslagskomposten är en latrinkompost lämplig för kompostering av slam från minireningsverk. Effektiv kompostering er avhengig av varme. FAKTABLAD OM EKOLOGISK ODLING NR FRÅN. Efter månaders kompostering töms behållaren. Först och främst tänkte jag se till att skaffa en bra kompost, för att hålla igång kretsloppet och få bra.


Hur gör jag vid kompostering av fekalier ? I praktiken är det dock svårt att åstadkomma i en liten hemkompost. Vid hygiensiering av fekalier genom kompostering uppstår samma problem. WCt sprider virus, bakterier och parasiter från fekalier via yt- och grundvatten. Patentet som Clivus byggde på, att färdig kompost ” skulle ”glida” ner och . Anmälan om kompostering av matavfall på.


Finns redan tillstånd till kompostering för latrin går det. Om du använder fekalier eller latrin för gödsling.

Enligt miljöbalken är du skyldig att anmäla kompostering av. Utedass – Där samlas toalettpapper, fekalier och urin upp i latrinburkar under.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg