tisdag 17 mars 2015

Vattenförbrukning per person

I genomsnitt använder varje person i Sverige 1liter vatten per dygn. Vi använder vatten till mycket mer än att bara dricka. Genomsnittlig vattenanvändning per person och dygn i Sverige är.


Vattenförbrukning i vårat hushåll med vuxna och småbarn = 148kbm . Medelvärdet för användning av vatten per person och dag i lägenhet var 1liter (varav liter varmvatten). Att värma vatten är en stor kostnad för många villaägare.

Genom att använda vattnet på ett smart sätt kan . För att värma varmvatten till en . Varje dygn använder varje person i genomsnitt ca 1liter vatten (Källa Svenskt Vatten). Detta innebär att den totala vattenförbrukningen per person och år . Läs mer om din vattenförbrukning och hur du kan sparar tusentals kronor om året. I Sverige gör vi av med omkring 1liter vatten per dag och person.


En normal dusch förbrukar i snitt liter vatten per minut om man drar på för fullt. Så här mycket vatten använder en svensk person per dag: liter till dryck och mat.

Den genomsnittliga förbrukningen av sötvatten per person i världen ligger på knappt 5kubikmeter. Det land som har lägst vattenförbrukning. Fritidshusens vattenförbrukning (liter per person och dygn). Varje dag använder svenskar i genomsnitt 1liter vatten per person. På många andra platser på jorden får man nöja sig med endast liter vatten per person.


Det är gott, hälsosamt, lokalproducerat och kostar bara öre per liter. I Sverige förbrukar vi i genomsnitt 1liter vatten per person och dygn. Den teoretiskt beräknade besparingen är liter per person och dygn. För skojs skull har vi registrerat vår vattenförbrukning hemma sedan.


Vet du hur mycket vatten ni använder per person hemma? En genomsnittlig människa förbrukar ungefär 1liter vatten per dygn. Specifik hushållsförbrukning - Förbrukningen av vatten som mäts i liter per person och dygn.


Total (inkl förluster), miljoner. Per person och dygn, liter, 34 32 32 30 28 28 280. Så mycket vatten gör vi i Sverige i genomsnitt av med per person och dygn.


Generellt beräknas vattenförbrukningen per person och dygn till 1liter, men tonårsfamiljen förbrukar oftast avsevärt mer än pensionärsparet. En hållbar vattenförbrukning blir allt viktigare då vatten är en bristvara.

Vid överlåtelse ska preliminär vattenförbrukning rapporteras senast dagar. Spola toaletten liter Personlig hygien liter Disk liter Tvätt liter Matlagning och dryck liter Övriga liter . SAMHÄLLE Samhälle Göteborgarna har lyckats minska sin vattenförbrukning med motsvarande en hink per person och även skåningarna .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg