torsdag 10 december 2015

Dusch kostnad per minut

Har du undrat hur mycket det kostar att ta en dusch hemma? Men trots fler elprylar i våra . Att värma vatten är en stor kostnad för många villaägare. Vattenförbrukning dusch - testa din dusch.


Tar det sekunder förbrukar den liter per minut.

Här kostar kallvatten kr per moch energi 0. Kostar det kr varje gång jag badar badkar? Elförbrukning på varmvattenberedare ? Vad kostar det att duscha? I våran dusch går det åt ca liter vatten per minut. I exemplen nedan ser du vad en några apparater kostar per år. Dusch minute (40˚C, 1liter), kWh, 6:70.


Per dusch blir det cirka kronor.

Med gamla munstycken kan det gå åt dubbelt så mycket vatten per minut som med moderna. Dusch = minuter 1liter i grader kWh. Genom ett vanligt duschmunstycke rinner det ungefär liter vatten per minut. Så för en dusch som är minuter lång blir det liter vatten. En normal dusch förbrukar i snitt liter vatten per minut om man drar på för fullt.


Duschar man aktivt i fem minuter landar det alltså på ungefär . Det är så att jag och min sambo bor i vila och jag dushar ungefär var tredje dag vilket jag tycker är okej. En genomsnittlig människa förbrukar ungefär 1liter vatten per dygn. En dusch på minuter motsvarar i snitt liter varmvatten medan en dusch på minuter förbrukar cirka 1liter. Varje minut rinner det ut cirka liter vatten. Vatten är en stor kostnad och här finns det mycket att tänka på som kan spara en.


Byt till snålspolande dusch , den minskar vattenflödet men ger den vanliga duschkänslan. En läckande toalett kan göra av med liter per minut. Hej För en dusch på minuter, flöde liter per minut blir det liter vatten som ska värmas från typ grader upp till 37. Antal liter tvv per lägenhet divideras alltså med 1 så att mottagen kWh kan.


VV kwh, per sekun minut , dag eller månad osv.

Kostnad i kronor per dygn för olika läckor. Om det tar sekunder för din dusch att fylla en tiolitershink ger duschmunstycket liter per minut. Hjälp med Dusch -lab (energi och kostnad ) Matematiska och. Under en femdagarsperiod togs tid på varje dusch.


Ett snålspolande munstycke kan halvera din kostnad på varmvatten. Wh energi per år för ett normalhushåll. Unna dig detta lyxiga munstycke och känslan av att ha en spa- dusch hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg