onsdag 6 april 2016

Duschmunstycke vattenförbrukning

Vattenförbrukning dusch - testa din dusch. För att veta om du har en snålspolande dusch eller inte kan du fylla en tiolitershink med hjälp av duschmunstycket . En dusch på minuter motsvarar i snitt liter varmvatten medan en dusch på minuter förbrukar cirka 1liter varmvatten². Spara vatten genom att duscha . Inom industrin används stora mängder vatten till både processer och till allmän vattenförbrukning och ofta är det svårt att utan direkta undersökningar få ett . Byt till snålspolande dusch , den minskar vattenflödet men ger den vanliga duschkänslan.

Dusch min, 1l, 40°C: kWh. Alla har en låg vattenförbrukning , vilket gav pluspoäng. Det är testets minsta duschmunstycke , men det märker du inte när du duschar. En normal dusch förbrukar i snitt liter vatten per minut om man drar . Läs mer om din vattenförbrukning och hur du kan sparar tusentals kronor om året.


Men genom att bada badkar mer sällan, byta duschmunstycke och inte låta . Trots att en vanlig dusch brukar tar minuter, om man inte har tonåringar i. Huvudfokus ligger på verksamheter med hög vattenförbrukning.

Användning i kök lika stor som i dusch. Påverkas hushållens vattenförbrukning av att mätare är . Hit går hushållets vattenförbrukning. Ett riktigt gammalt duschmunstycke släpper. Diagram över hushållens vattenförbrukning.


Duscha kortare tid: en dusch på minuter motsvarar i snitt liter. Du kan också minska den vattenförbrukning som sker genom din konsumtion genom att till . Har du ovanligt hög vattenförbrukning rekommenderar vi dig att kontrollera. Stäng alla vattenkranar, disk- och tvättmaskin, dusch och liknande och kontrollera . Här kommer några tips på hur du kan minska din vattenförbrukning. Sen tillkommer allt annat. Tänk på miljön och ta del av supertips hur du enkelt sparar på vattnet.


Med ett snålspolande duschmunstycke minskar förbrukningen till 7 . Bättre koll på vattenförbrukning. Cirka procent av det går åt vid dusch och ba disk och toalett. Regn är inte vattenförbrukning utan en gåva att ta vara på.


Tips för en vettig vattenförbrukning hittar du här (på finska).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg