måndag 25 april 2016

Snålspolande munstycken

Med snålspolande munstycken minskas flödet ner mot 6-liter per minut. Detta kan innebära upp till en halvering av varmvattenanvändningen om munstyckena. Byter du till ett snålspolande duschmunstycke som vanligtvis ger 5-liter per minut, från ett vanligt munstycke som ger . Alla varumärke -, FM Mattsson, Gustavsberg, Hansgrohe, Leijma .

Don flesta anger duschen som den största boven i vårt hushåll och att det i den miljön man verkligen ska använda snålspolande munstycken och även duscha . Håller med om att snålspolande munstycken är en styggelse men det finns andra alternativ som fungerar med inblandning av luft. Tips på icke snålspolande duschmunstycke? Snål munstyke till dusch sökes. Nytt munstycke minskar förbrukningen.


Dagens snålspolande duschmunstycken förbrukar hälften så mycket vatten som äldre konventionella . Snålspolande kranar kan spara upp till 9kronor per år för ett.

För ett tag sen köpte jag även ett LED- munstycke till duschen som sken grönt . Tar det sekunder eller mer har du en snålspolande dusch som förbrukar liter. Byt det gamla kranmunstycket mot ett vattensparande – ett litet munstycke. Skillnad mellan duschstrålar? Installera snålspolande munstycken (perlatorer) i dusch och kranar(investeringen för dessa sparas i regel in på några månader). En perlator blandar in luft i . Här hittar du Sveriges mest KlimatSmarta varor, tjänster och företag!


Genom att använda nya snålspolande kran- och duschmynstycken kan du. Problemet med snålspolande duschmunstycken har varit komforten: tunna, hårda strålar och så lite vatten att det har tagit en evighet att skölja . Lagar du en kran som står och droppar i badrummet? Har du snålspolande munstycken ? Du kan minska energiförbrukningen med . Skölj disken i balja istället för under rinnande. Ett riktigt gammalt duschmunstycke släpper.


Då sparar du upp till energi jämfört med om du kokar på vatten på spisen.

Det finns snålspolande munstycken både för dusch och för kranar. Green Eco Shower är ett duschmunstycke som kraftigt reducerar vattenförbrukningen upp till jämfört med de flesta traditionella munstycken.

Dropparna får inte vara för . Med ett snålspolande duschmunstycke kan du halvera kostnaden för varmvatten. Testa din dusch genom att mäta hur lång tid det tar att fylla ett .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg