tisdag 25 juli 2017

Vattenmätare i brunn

NSVA kan utföra pumpning av brunnen mot en avgift enligt gällande VA-taxa. När du ska placera din vattenmätare i ditt hus är det viktigt att du väljer en frysskyddad. Om mätaren sitter i en brunn på ca meters djup så klarar den nog vinterkylan.


Men den kan knappast sitta i marknivå eller över utan värme, . Hur undviker jag att vattenmätaren fryser sönder?

För att det ska gå snabbt och smidigt för teknikern att byta vattenmätaren måste du som fastighetsägare se över några punkter innan . Bor man på landet får man oftast sitt dricksvatten från egen brunn. Den kan vara borra grävd eller att vattnet tas direkt från en naturlig källa. HVA erbjuder konsol samt bistår med att sanera bort brunn när mätaren flyttas inomhus.


Vid nybyggnation, renovering, flytt av mätare, ombyggnation av . I den här broschyren får du veta hur det fungerar med vattenmätare i Botkyrka. För att rörmontören ska kunna byta en vattenmätare som sitter i brunn så måste . En av fördelarna med den nya fjärravlästa mätaren är .

För att avgöra hur mycket vatten varje hushåll förbrukar och för att få en korrekt debitering måste vattnet mätas. Vattenmätaren används till detta. Alla fastigheter som är anslutna till det kommunala vattennätet ska ha en . Varför byter Miva till Fjärravlästa vattenmätare ? Det finns många fördelar.


Jag har min mätare i en brunn , vad gäller för mig? Avläsning av din vattenmätare. De flesta hushåll har en vattenmätare installerad.


Mätningen av vattnet ger . Följande krav och mått gäller för platsen där din vattenmätare ska sitta:. Brunnen får inte vara ansluten till avlopp. Fastigheter som har vattenmätare placerad i brunn betalar dessutom en årlig avgift för merkostnader i samband med byte av mätaren. Vid brunn för tre eller flera mätare utförs brunn med mått och eventuellt . På varje fastighet mäts vattenförbrukningen med vattenmätare.


Brunn av PE-material, färg svart , vattentät, run största utvändig diameter 5mm, invändig diameter 3mm. Din vattenmätare behöver vara placerad så att den inte riskerar att frysa sönder.

Om det är väldigt kallt kan en kran under en period stå lite öppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg