måndag 14 augusti 2017

Dolda fel säljarens ansvar

Säljarens ansvar för dolt fel i fastighet. Vi köpte en villa för drygt två år sedan och efter en vattenskada i garage och . Jag har sålt ett hus och har nu fått krav på ett dolt fel. Under tiden som försäljningsprocessen pågick avled min ex sambo.


Ett fel som inte upptäcks vid köpet kan ibland anses vara ett dolt fel som säljaren ska ansvara för.

Vilket ansvar en säljare har för dolda fel framgår av . Om du bedöms vara ansvarig för ett dolt fel i fastigheten, kan försäkringen också. Men tänk på att det är köparen som ska bevisa att det är ett dolt fel och att det fanns där vid. Ett dolt fel är något som finns där redan när du köper bostaden och som du inte.


Som köpare av bostadsrätt har du möjlighet att ställa krav mot säljaren om du . Att sälja hus är inte helt enkelt och det finns en del som kan vara bra att känna till. Vad är energideklaration?

När köparen kontaktar mäklaren och påtalar att vatten rinner åt fel håll i duschen ska. I allmänhet är orsaken till tvistemål ett dolt , dvs hemligt fel. Hur länge säljarens ansvar för fel gäller vid fastighetsköp beror på om säljaren är en privatperson . Om felet räknas som ett dolt fel faller ansvaret på säljaren. För dolda fel i bostadsrätter är säljaren ansvarig i två år, och annars i tio år. Enligt Jordabalken är ett dolt fel något som köparen rimligen inte kan . Fråga: Vi tittar på hus och har en fråga om dolda fel garanti.


Finns det undantag från denna regel vad gäller säljarens ansvar ? Om ett fel betraktas som dolt skall köpeskillingen sättas ned och säljaren betala tillbaka till köparen det belopp . Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten. Köparens undersökningsplikt. Här är allt du behöver veta om dolda fel i hus och bostadsrätter. Du ska informera säljaren om felet inom skälig ti som det heter.


Undersökningsplikten – i lagen jordabalken – lägger stort ansvar på dig som köpare. Dolda fel -försäkringen tecknas av säljaren och ersättningen går till köparen. Friskrivning har till syfte att begränsa det ansvar säljaren har för fel som är dolda.

De faktiska fel som säljaren normalt kan bli ansvarig för är så kallade dolda fel. Det är sådana fel som köparen inte upptäckt, inte borde ha upptäckt, eller inte .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg