torsdag 1 september 2016

Bygga egen slamavskiljare

Den grundläggande principen för eget avlopp. Slam separeras och vatten leds vidare för rening. För rening efter slamavskiljaren finns olika alternativ.


Slamavskiljare med infiltrations- och markbädd. Med slamavskiljare , infiltrationsrör, rördelar, fördelningsbrunn och fiberduk. Jan hej,skall ta hand om allt bdtvatten genom slamavskiljare ,sen rotzon och sist damm,frågan är om man måste köpa eller har någon erfarenheten .

MarkrörMarkrören dras från hus till slamavskiljare. Läggs stabilt i stampad sandbädd. På långa ledningar m skall.


Tranås Cementvarufabrik har lång erfarenhet av att tillverka och leverera trekammarbrunnar i stålfiberbetong. Den berömda Tranåsbrunnen är tack vare sin. Report another image Please report the offensive image.


Bygger nog en egen liten variant. Vid fritidshus kan slamavskiljaren tömmas vartannat år om .

Om slamavskiljaren inte uppfyller kraven ovan så finns det dokumentation som visar att. Om man väljer WC är infiltration med slamavskiljare och infiltrationsbädd den . Kontakta Bygg - och miljökontorets miljöenhet för information om vilka. Avstånd till vattentäkter, egen borrad eller grävd brunn samt grannars inom en. Max meters avstånd från slamavskiljaren till lämplig uppställningsplats för slamfordon. Ansökan avser (sätt kryss): Förlängt slamtömningsintervall.


Egen tömning av slamavskiljare. Ofta kan kravet på rening klaras genom en slamavskiljare med efterföljande. Ansökan om eget omhändertagande görs till miljö- och hälsoskyddsnämnden. Grundkravet är att spillvattnet ska genomgå längre rening än slamavskiljning. Slamtömning av eget avlopp.


Många avloppslösningar bygger på att avloppsvattnet går genom en slamavskiljare och därefter leds till en . Kontakta kommunens Bygg - och miljökontor för att diskutera ditt avlopp. KOM IHÅG ATT DET ÄR DITT EGET ANSVAR att ha ett fungerande avlopp med aktuella tillstånd. Här hittar du information om projektering av eget avlopp, exempelvis om. Högst meter från slamavskiljare till uppställningsplats för slamsugningsbil. Tömning av slamavskiljare för bad-, disk- och tvättvatten ska ske minst vartannat år.


Om du vill anlägga en ny avloppsanläggning eller bygga om en befintlig,.

Ett enskilt avlopp ska bestå av slamavskiljning och någon form av efterbehandling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg