onsdag 25 oktober 2017

Hur mycket vatten förbrukar ett hushåll per år

I genomsnitt använder varje person i Sverige 1liter vatten per dygn. Vi använder vatten till mycket mer än att bara dricka. Det mesta går åt för att sköta den . Som nybliven husägare så börjar man ju fundera på det där med förbrukning osv.


Ja, hur mycket vatten förbrukar ett hushåll ? Vi gör av med drygt 2kubik, vilket enligt någon hemsida jag läst på, är en helt normal förbrukning för 2 . Hur mycket vatten används? Normal vattenförbrukning? Vi är två personer och gör av med cirka 160m³ vatten per år , dvs runt 13m³ per.


Detta ger 11m³ per månad. Vi ligger ganska konstant på denna förbrukning. Känner spontant att det inte går att komma så mycket lägre. Dina vanor har stor påverkan på hur mycket vatten som går åt i ditt hushåll.


Står kranen och droppar under ett helt år kostar det nästan 6kronor. Vet du hur mycket vatten ni använder per person hemma? Vad har ni för ungefärlig förbrukning per år ? För att man skall kunna avgöra hur mycket vatten varje hushåll förbrukar och för en. Nytt för mig är att man betalar för varmvatten, 50kr per kubikmeter. Man utgår här från en normalförbrukning på ca mper år , vilket omräknat blir ca 2liter.


Sötvattenuttag per vattendistrikt fördelade efter typ av vatten år. Observera att kartan ger en mycket grov bild av fördelningen av hushållens en-. Statistiken ger en samlad bild av hur vattenanvändningen ser ut i samhället, till exempel hur. På många andra platser på jorden får man nöja sig med endast liter vatten per person och dag.


Ta själv reda på hur mycket vatten du gör av med. Det sägs att svenska hushåll förbrukar 1liter vatten per person och dygn. Men hur mycket förbrukar ditt hushåll ? Ersättningstakten på befintliga nät ligger i häradet 2- 3år , dvs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg