måndag 22 december 2014

Laga spricka i porslin

Sprickor i porslin går inte att laga eller måla över på ett bra sätt, dessutom har sprickorna en tendens att vandra. En spricka i tvättstället är en . Har lärt det av morsan som har hållit på med yrkesmässig keramik i över år. Bästa sättet att laga porslin?


Hur ofta har man inte sett porslin med riktigt fula lagningar? Exempelvis där limmet har blivit brun.

Så hur lagar man porslin på bästa möjliga . Följ dessa enkla steg för att återställa ditt keramik objekt och . Det där var ju i Göteborg, men jag googlade laga porslin Stockholm. Jag tror mig veta att efter glasyrbränning så kan man laga med vattenglas. Tror inte på emaljlack då handfat inte är emaljerade utan keramik.


Badkar, laga porslinet då det lossnat i botten? Laga toalettstolen eller köpa ny? Gunilla Janmark Coaching Kintsugi – konsten att laga med guld frigörlivskraften.

I Japan finns en konstform som heter Kintsugi som bygger på att man kan laga det som är trasigt så att man framhäver sprickan genom att laga. Folk tror inte att det går att laga saker eller vet om att det finns porslins- . Glaslagningsspecialisten - Hantverkare som lagar glas, porslin , takkronor och antika föremål. Kakeldaxgruppen visar hur du lagar en trasig kakelplatta, vilken utrustning som behövs och vad är viktigt.


Jag skulle kunna tänka mig att om det är gammal porslin med klar glasyr så kan ev limmet . Sprucken tallrik= vad är bäst att laga denna med? Med en noggrann – och riktig – omvårdnad klarar glas och porslin. Hur rengör man dem och bör man laga dem på något sätt?


Kintsugi är en gammal japansk teknik för att laga keramik som gått sönder. Istället för att slänga och köpa nytt, eller försöka dölja en spricka så . Många loppisfynd har ett långt liv bakom sig och vill man laga dem eller bara fräscha. Går det att få bort bruna fläckar på mitt gamla porslin ? Vit reparationslack för emaljerade ytor Vit bättringsfärg för skador på spis, badkar, vissa tvättställ mm. Fixa stopp i golvbrunnen, droppande kran, rinnande toalett, smutsiga kakelfogar och mycket mer – så här fixar du småfel i badrummet.


Bladets rundslitna ytterkant glänstevit somen spricka i porslin. Förmodligen fanns detenspeciell lag för det lilla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg